Месо с кисели краставички

22/12/2017
Жулиета
отЖулиетаНовак2312
"Търсенето на перфектното бирено мезе продължава ли или вече го намерихте "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо503
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • кисели краставички - 5 - 6 на бр.
  • лук - 1 голяма глава може и две по малки
  • подправки - по избор
  • фолио - за печене
  • Необходими продукти за марината
  • мед - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • универсална подправка - пикантина на вкус
  • бульон - зеленчуков
  • индийско орехче
  • червен пипер
  • чубрица
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на късове и слагаме в купа, след това смесваме всички подправки+меда и олиото и ги разбъркваме.

Получената смес изсипваме в купата с месото и разбъркваме добре, оставяме всичко да се овкуси на страна за около 20 минути. През това време нарязваме лука на полумесеци, може и на по-едри парчета, за да се усеща.

Също така нарязваме и кисели краставички, загряваме фурната на 200 градуса, моята е с вентилатор за това на 180 пека слагаме готовото овкусено месо в тавичка и закриваме с фолио за печене, за да стане по-сочно и хрупкаво.

След леко изпичане на месото добавяме лука и кисели краставички и пак запичаме до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!