Трицветен крем

05/10/2012
А.Борисова
отА.БорисоваНовак
"Най-модерните цветове това лято и всяко лято са ... шоколадовите. Опитайте и ще разберете защо!"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции8-10 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 926
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете прясното мляко на 3 равни части. За мока крема загрейте 1 част прясно мляко и разтворете в него 1/3 от захарта, кафето. Добавете размитото в малко вода 1/3 нишесте, разбито с 1 яйце и бъркайте до сгъстяване. Готовия крем разбъркайте с 2 с.л. масло.

За ваниловия крем загрейте 1/3 мляко със захарта и добавете размитото 1/3 нишесте с разбито яйце. Отново се прибавя и се бърка интензивно до сгъстяване. Готовият ванило крем се разбърква с ванилията и 2 с.л. масло. Щом се охлади се разбърква с разбитата сметана.

За шоколадовия крем разтопете захарта, маслото и какаото предварително на водна бяна, докато се смесят. Загрейте останалото прясно мляко със захарта и сгъстете с размитото нишесте и последното разбито яйце. След това на порции добавяйте и разбърквайте крема към шоколада.

В десертни чашки или купички сипете 1/3 от височината им мока крем, след това ванилов и накрая шоколадов. Направете украса по избор и по желание. Поднесете трицветния крем охладен.подобни рецепти тук

5 6
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Arpha
Arpha
19.11.2013 23:20
Има и друг, по- лесен вариант на този крем, който е не по- малко вкусен. Сварете си обикновен сладкарски брашняно- яйчен крем и го разделете на три.Първата част оставете бяла и овкусете с ванилия.Във втората сложете счукан крокант, а в третата - какъвто искате шоколад.После редете и гарнирайте както си щете!
0
0
Веселина
Веселина
05.03.2013 21:12
Може би с грамаж ще е по-лесно,тъй като лъжица твърдо масло може да изглежда по различен начин,но предполагам в случая разликата няма да попречи на крайния резултат. Рецептата е супер,още утре ще се пробва :)
0
0
Веселина
Веселина
05.03.2013 20:59
Благодаря :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв