Телешки медальони с печени домати

05/10/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър9049295
"Телешкото месо е капризно и си иска майсторлък, затова спазвайте точно указанията и да не забравите да почерпите "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 979
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • телешки медальони - 6 броя
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • горчица - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 брой натрошен
  • олио - около 100 мл
  • домати - 600 г малки
  • магданоз - за поднасянето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформените телешки медальони се посоляват и се поръсват с черен пипер. Горчицата се размива във виното и месото трябва да се маринова 1-2 часа заедно 1-2 натрошени дафинови листа.

След това месото се отцежда и медальоните се запържват от двете стани е в тиган със сгорещена мазнина. Прехвърлят се в подмазнена тава и се долива малко от винената смес. Пекат се до готовност под фолио и накрая се доопичат без фолиото.

В същата тава с още малко от марината се слагат да се пекат доматите на умерена фурна, докато се поизсушат. По желание накрая се поръсват с малко сол и босилек.

Поднася се 1 телешки медальон в чиния с няколко запечени домата и се поръсва с малко скълцан магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар