Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешки медальони с печени домати

Телешки медальони с печени домати

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Телешки медальони с печени домати1 / 2
05/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Телешкото месо е капризно и си иска майсторлък, затова спазвайте точно указанията и да не забравите да почерпите"

Необходими Продукти

  • телешки медальони - 6 броя
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • горчица - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 брой натрошен
  • олио - около 100 мл
  • домати - 600 г малки
  • магданоз - за поднасянето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформените телешки медальони се посоляват и се поръсват с черен пипер. Горчицата се размива във виното и месото трябва да се маринова 1-2 часа заедно 1-2 натрошени дафинови листа.

След това месото се отцежда и медальоните се запържват от двете стани е в тиган със сгорещена мазнина. Прехвърлят се в подмазнена тава и се долива малко от винената смес. Пекат се до готовност под фолио и накрая се доопичат без фолиото.

В същата тава с още малко от марината се слагат да се пекат доматите на умерена фурна, докато се поизсушат. По желание накрая се поръсват с малко сол и босилек.

Поднася се 1 телешки медальон в чиния с няколко запечени домата и се поръсва с малко скълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
добре е да имаме и някакви времена в тези рецепти , все пак е телешко месо
08.02.2023 10:24