Напукани снежни сладки

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5141k2
Напукани снежни сладки
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 11
24/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
27 мин.
Порции
50
"Всички полудяха по тези сладки, а ние знаем най-точната рецепта за тях и сега я споделяме с вас"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 и 1/4 ч.ч.
  • сол - 1 щ.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - малко повече от 1/2 ч.ч.
  • инстантно кафе - 2 - 3 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч. за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд миксираме захар, какао, кафе, ванилия. Прибавяме зехтин и разбъркваме. После към тази смес добавяме разбитите яйца и брашното, бакпулвера.

Продължаваме с бъркането до добиване на гладко тесто. Оставяме го в хладилник за 40 мин.

Поставяме пудра захар в дълбока купа. От охладеното тесто с ръце правим топчета, които овалваме в захарта. Редим ги в тава, застлана с хартия за печене. Печем сладките около 12 мин. (или докато се напукат) в загрята на 160 градуса фурна.

Бележка: За станат сладките бели и да се напукат добре, е необходимо да ги извадите от съда с пудрата захар непосредствено преди да ги сложите във фурната, защото иначе захарта много бързо се попива от тестото и по този начин се губи снежния ефект.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: