Пресносолна туршия

05/10/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Една туршия, която се приготвя лесно и трябва да се изконсумира бързо!"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции1 буркан
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 711
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • корнишони
  • камби
  • лук – 1 голяма глава за буркан
  • чесън - 5 - 6 скилидки за буркан
  • копър – 2 - 3 стръка
  • захар – 1 с.л.
  • сол – 2 - 3 с.л.
  • черен пипер – към 15 зърна
  • синап - 1 с.л. синапето семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете корнишоните и камбите, като нарежете камбите на парченца. По желание може да добавите и друг вид зеленчук в пресносолната туршия.

Натъпчете зеленчука в трилитров буркан, като между него слагате листчета почистен лук, скилидки чесън, стръкчета копър, черен пипер и синапени зърна.

Добавете отгоре солта и захарта и долейте прясна вода в буркана. Нужно е да притиснете зеленчуците, за да не излизат и да нямат допир с въздуха.

Затворете буркана и го оставете да престоява на слънце. Когато корнишоните добият леко жълтаво-златист цвят, туршията е готова и трябва да се консумира за не много дълъг срок.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар