Пресносолна туршия

05/10/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър9049293
"Една туршия, която се приготвя лесно и трябва да се изконсумира бързо!"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции1 буркан
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 913
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете корнишоните и камбите, като нарежете камбите на парченца. По желание може да добавите и друг вид зеленчук в пресносолната туршия.

Натъпчете зеленчука в трилитров буркан, като между него слагате листчета почистен лук, скилидки чесън, стръкчета копър, черен пипер и синапени зърна.

Добавете отгоре солта и захарта и долейте прясна вода в буркана. Нужно е да притиснете зеленчуците, за да не излизат и да нямат допир с въздуха.

Затворете буркана и го оставете да престоява на слънце. Когато корнишоните добият леко жълтаво-златист цвят, туршията е готова и трябва да се консумира за не много дълъг срок.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар