събота, 25 октомври

Таратор по селски

Публикувана от:
Видяно: 12 154 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Студени супи
Рецепта за Таратор по селски
Приготвяне
Общо
Порции4

Необходими Продукти

  • краставици - 1 бр
  • маруля - 1 бр.
  • кисело мляко - 300 гр.
  • вода - 100 гр
  • чесън - 8 скилидки
  • орехи - ядки 1/2 ч. ч.
  • оцет
  • копър - 1 връзка
  • олио - 1 ч. л.
  • сол

Приготвяне на Таратор по селски

Чесънът се счуква със сол до побеляване. Прибавят се краставицата, обелена и нарязана на ситно. Прибавят се след това листата от марулята, измити добре и нарязани на ситно, ситно нарязаният копър, оцетът и сол на вкус.

Разбъркват се и се заливат с 5 ч. ч. студена вода.

Към таратора, преди поднасянето му, се прибавят смлените на по - едро орехови ядки и олио на всяка порция.

Поднася се студен.

4.6 от 8 Гласа

Отзиви (3)

  • 0
    0
    Отговор
    лакомник

    2014-03-12, Оценка 5 от 5 за Таратор по селски

    дада,с оцет е превъзходно!Предава съвсем друг вкус!
  • 0
    0
    Отговор
    Атанасова

    2012-11-10, Оценка 2 от 5 за Таратор по селски

    Много харесвам таратори с маруля... ама чак пък и с оцет

    Дори когато киселото мляко е истинско и киселее не ми харесва, камо ли да си сложа оцет.

    Махнете този оцет, че разваля рецептата
  • 0
    0
    Отговор
    ХаджиСандо

    2012-10-14, Оценка 2 от 5 за Таратор по селски

    Продукти : вода 100 грама ....после 5 ч.ч. ....нещо се разминава обяснението ! .....и оцет с кисело мляко !

Вкусна и оригинална рецепта за Таратор по селски. Не намерихте това което търсите? Прегледай останалите рецепти за Таратор по селски. Изпробвани рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да сготвим Таратор по селски в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с множество ястия, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.