Таратор по селски

22/05/2009
от ГаляНовак
"Не бяхме опитвали по-вкусен таратор досега!"
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 252
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • краставици – 1 бр.
  • маруля – 1 бр.
  • кисело мляко - 300 г
  • вода - 100 г
  • чесън – 8 скилидки
  • орехи - ядки 1/2 ч. ч.
  • оцет
  • копър – 1 връзка
  • олио – 1 ч. л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се счуква със сол до побеляване. Прибавят се краставицата, обелена и нарязана на ситно. Прибавят се след това листата от марулята, измити добре и нарязани на ситно, ситно нарязаният копър, оцетът и сол на вкус.

Разбъркват се и се заливат с 5 ч. ч. студена вода.

Към таратора, преди поднасянето му, се прибавят смлените на по - едро орехови ядки и олио на всяка порция.

Поднася се студен.
подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

лакомник
лакомник
12.03.2014 14:40
дада,с оцет е превъзходно!Предава съвсем друг вкус!
0
0
Атанасова
Атанасова
10.11.2012 23:04
Много харесвам таратори с маруля... ама чак пък и с оцет

Дори когато киселото мляко е истинско и киселее не ми харесва, камо ли да си сложа оцет.

Махнете този оцет, че разваля рецептата
0
0
ХаджиСандо
ХаджиСандо
14.10.2012 01:00
Продукти : вода 100 грама ....после 5 ч.ч. ....нещо се разминава обяснението ! .....и оцет с кисело мляко !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв