четвъртък, 26 май

Таратор по селски

22/05/2009
Приготвяне
Общо
Порции4
Изпрати Таратор по селски
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо12 749
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Продукти

  • краставици - 1 бр
  • маруля - 1 бр.
  • кисело мляко - 300 гр.
  • вода - 100 гр
  • чесън - 8 скилидки
  • орехи - ядки 1/2 ч. ч.
  • оцет
  • копър - 1 връзка
  • олио - 1 ч. л.
  • сол
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта

Приготвяне на Таратор по селски

Чесънът се счуква със сол до побеляване. Прибавят се краставицата, обелена и нарязана на ситно. Прибавят се след това листата от марулята, измити добре и нарязани на ситно, ситно нарязаният копър, оцетът и сол на вкус.

Разбъркват се и се заливат с 5 ч. ч. студена вода.

Към таратора, преди поднасянето му, се прибавят смлените на по - едро орехови ядки и олио на всяка порция.

Поднася се студен.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.6
Общо 8 гласували
5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
лакомник
12.03.2014 14:40
дада,с оцет е превъзходно!Предава съвсем друг вкус!
0
0
Атанасова
10.11.2012 23:04
Много харесвам таратори с маруля... ама чак пък и с оцет

Дори когато киселото мляко е истинско и киселее не ми харесва, камо ли да си сложа оцет.

Махнете този оцет, че разваля рецептата
0
0
ХаджиСандо
14.10.2012 01:00
Продукти : вода 100 грама ....после 5 ч.ч. ....нещо се разминава обяснението ! .....и оцет с кисело мляко !
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още рецепти с

Вкусна и оригинална рецепта за Таратор по селски. Не намерихте това което търсите? Прегледай останалите рецепти за Таратор по селски. Изпробвани рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да сготвим Таратор по селски в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с множество ястия, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.