Лесни празнични меденки

Добави снимка+3 точки
24/12/2017"Вижте как да приготвите страхотни меденки, при това без да сте виртуози в кухнята "
- Преглеждания общо5 579
- Преглеждания за месеца93
- Преглеждания за седмицата13
- Рейтинг5 от 5
- Сготвена1
- брашно - 1 кг
- захар - 1 ч.ч.
- яйца - 3 бр.
- кисело мляко - 200 г
- олио - 300 мл
- мед - 6 - 8 с.л.
- сода бикарбонат - 2 ч.л.
- бакпулвер - 1 ч.л.
- ванилия - 1 бр. есенция
- какао - 3 с.л., изравнени
- инстантно кафе - 1 ч.л. Нескафе
- канела - 1 ч.л.
- индийско орехче - 1 ч.л.
- джинджифил - 1 ч.л.
- сладко - от сини сливи
- Шоколадов ганаш
- сладкарска сметана - 100 мл течна
- черен шоколад - 100 г
* мерки и количестваЯйцата се разбиват със захарта и меда. Добавят се олиото и киселото мляко със содата. Разбива се добре и се добавят подправките, какаото и кафето.
Брашното се пресява с бакпулвера и се слага в подходящ съд. Течната смес се изсипва постепенно към него и се омесва тесто.
От него се оформят се топчета като орех и се подреждат в голяма тава с хартия. Пекат се на 180 градуса с вентилатор за 15 мин.
Когато изстинат, се слепват със сладкото и се потапят в шоколадовия ганаш или само в разтопен шоколад.подобни рецепти тук
- Facebook
- Любими
- Google+
- Pinterest
Бъди първият, който ще напише коментар