Коледни маслени подкови

24/12/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф711446984
"Мили Дядо Коледа, дай ни поне още един стомах, който обещаваме да напълним догоре с вкусни коледни маслени подкови "
Приготвяне30 мин.
Готвене12 мин.
Общо42 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 395
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • жълтъци - 2 бр.
  • краве масло - 125 г
  • пудра захар - 120 г
  • нишесте - 40 г ванилия
  • портокал - 1 бр.
  • брашно - 220 г
  • за поръсване
  • пудра захар - 3 с.л.
  • ванилии - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното, добавете нишестето, жълтъците, захарта, портокалов сок - 2 с.л., настърганата на ситно ренде кора на портокала и нарязаното предварително меко масло.

Замесете меко и гладко тесто. Завийте тестото със стреч фолио и оставете в хладилник за 20 минути. Охладеното тесто разделете на 3 части.

От всяка част с длани оформете фитили с дебелина 1 см, нарежете фитилите на парчета с дължина 3 см. Всяко парче оформете на подкова, като краищата изтънявате.

Подредете оформените сладки в тава, покрита с хартия за печене, и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-12 минути (до леко златист цвят).

Извадете тавата и оставете сладките така да се поохладят, подредете ги в чиния или кутия за съхранение, като ги поръсвате с предварително смесените пудра захар и ванилии.

Много ароматни и вкусни сладки за празничните Коледа или Нова година!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар