Питка с паричка и кравайчета

24/12/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру205584775815
"За здравето на цялото семейство, а и да си похапнат сладко всички вкъщи "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо908
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 100 мл от водата се разбърква сухата мая заедно със захарта и оставяме да шупне. Брашното се пресява в тавичка и оформяме кладенче.

Сипва се маята, останалата вода, сол и олио. Замесва се тесто и оставяме да втаса на топло 30 минути. Разделя се на две части.

От първата се късат топчета, оформяме фитил около 30 см и двата края се свързват на кравайчета. Нареждат се върху хартия за печене.

От второто тесто се късат две топчета и отново се оформят дълги фитили, които се усукват като въже.

Измита монета се завива в алуминиево фолио и се поставя в средното топче тесто на питката. Фитилите се поставят край топчето в средата и краищата им се свързват.

Намазва се питката с олио и поръсваме семена. Отгоре може да се декорира с кръст от тесто, замесено с вода, брашно и сол.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Сервираме на празничната трапеза в очакване на Рождество Христово!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!