Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печен бял боб на фурна

Печен бял боб на фурна

Печен бял боб на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
24/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Вкусно предложение директно от кухнята на баба - никой не може да му устои"

Необходими Продукти

  • бял боб - 2 ч.ч.
  • олио - 40 мл
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • чубрица
  • магданоз - пресен
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се кисне за 12 часа във студена вода. Вари се за 20 минути и водата се изхвърля.

Заливаме отново с изворна вода, нарязани кубчета морков и половин глава лук. Когато омекне се сваля от котлона.

В тиган се загрява малко олио, запържваме втората половина лук, нарязана червена чушка да сменят цвета си. Добавя се червен пипер, разбърква се и сваляме от огъня.

Запръжката сипваме при боба, добавят се чубрица, джоджен и магданоз.

Прехвърля се в тавичка и печем в загрята фурна на 180 градуса докато течността почти се изпари. Сервираме с туршия и чорбаджийски чушки. Вкусна гозба за Бъдни вечер!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: