Баница с тиква, дюля и орехи

24/12/2017
Марияна
отМариянаМастър Шеф6692585885
Приготвяне70 мин.
Готвене45 мин.
Общо115 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо171
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • канела - 1 пакетче за поръсване отгоре
  • кафява захар - ½ ч.ч
  • захар - 1 ч.ч.
  • тиква - 1 кг
  • дюля - 1 бр.
  • орехи - 2 ч.ч
  • олио - малко повече 1 ч.ч
  • кори за баклава - турски
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително си почистваме тиквата и дюлята от семки и кори. Настъргваме ги на едрото ренде. Смесваме в купичка бялата и кафявата захар.

Почистваме орехите и ги смиламе. Разгръщаме си пакета кори и го слагаме на масата за да ни е удобно.

Смесваме в тавичка тиквата и дюлята и разбъркваме с ръка. Взимаме си от плодовата плънка и разпределяме отгоре.

После взимаме от захарта и разпределяме върху тиквата. Следват смлени орехи. След като сме ги изредили си напръскваме с олио отгоре.

Предвид, че са тънки корите си взимаме 3 и навиваме на стегнато руло. Процедурата се повтаря. Намазваме тавата на фурната с олио и нареждаме плътно едно до друго рулата.

Поръсваме ги отгоре рулата с олио. Накрая ги поръсваме с канела. Печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност. Да ви е сладко! Режем на парчета и хапваме с кафе.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!