Супа със свинско, зеленчуци и ориз

24/12/2017
Марияна
отМариянаИноватор5552555543
"Сгрява душата и пълни стомаха, да не забравим да кажем, че е и ужасно вкусна "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо678
  • Преглеждания за месеца384
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 г
  • ориз – 100 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • черен пипер – на вкус
  • сол
  • джоджен – на вкус
  • картофи – 2 бр.
  • вода
  • домати – 1 бр.
  • олио – 2 с.л
  • яйца – 1 бр.
  • кисело мляко – 4 - 5 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера на котлона си слагаме вода. Измиваме си добре свинското месо. Режем го на големи хапки и го сваряваме. Припенваме докато варим месото.

Накъсваме месото като се свари и го слагаме в купичка. Прецеждаме през цедка бульона в друга тенджерка и я слагаме на котлона. Докато сме варили месото сме подправили със сол, за да не остане безсолно като се свари.

Измиваме, обелваме и почистваме всички зеленчуци. Картофите ги режем на кубчета.

Домата го белим от кората и го нарязваме на ситно. Моркова и чушките ги нарязваме на малки парченца. Лука го режем на ситно. Слагаме зеленчуците в бульона.Овкусяваме с черен пипер и сол.

Добавяме олиото, на не повече, защото месцето е мазничко. Намаляваме котлона. Слагаме месото при почти готовите зеленчуци. Оставяме да ври. Прибавяме ориза. Варим до готовност. Подправяме с джоджен нарязан на ситно.

Правим си застройка с яйце и мляко. Да ви е сладко! Хапваме със сухари от ръжено и пълнозърнесто брашно.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар