Безглутенова Боговица с оризово и ленено брашно

25/12/2017
РАГ
отРАГГотвач31012111
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо94
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • оризово брашно - 500 г
  • ленено брашно - 100 г
  • вода - 1 ч.ч. около 200 мл
  • сол - 1.ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • ленено семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме брашната като оставяме около 100-150 г от оризовото брашно за доомесване.

Правим кладенче в средата и там сипваме зехтина, солта, содата угасена в оцета.

Сипваме по малко вода и замесваме меко тесто. Паричката също се омесва в тестото, дори и домакинята да не знае къде се намира.

Завиваме с фолио и оставяме за 30 минути тестото да отпочине. Намазваме малка тавичка със зехтин и изпичаме питката на долен реотан.

Още топла завиваме с кърпа като напръскваме с вода преди това. Най-лесната украса можете да постигнете с помощта на вилица.

С това количество тесто се замесва мъничък Бъдник. Увеличете пропорциите по 2 или 3 за по-голяма питка.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар