Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа с лапад, коприва и гречка

Супа с лапад, коприва и гречка

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
1528512331k2
30/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Зелена супичка с свежо настроение и пълен стомах"

Необходими Продукти

  • лапад - 2 връзки
  • коприва - 2 шепи
  • елда - една к.ч.
  • олио
  • сол
  • червен пипер
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • яйце - 1 за застройка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам лапада и копривата. Последната почиствам от клонките и корените, ако има такива.

Нарязвам лапада и двата продукта прибавям към заврялата вода в тенджерата.

Измивам елдата и я прибавям към зеленчуците. Като се сварят, сипвам разтвореното във вода брашно.

Готовото ястие застройвам с яйцето, като към него добавям от супата да се уеднаквят що-годе температурите на двата съда и го изливам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: