Пилешки сач с картофи

08/10/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410306
"Има нещо неустоимо в ястията, приготвени на сач. Толкова неустоимо, че те са основната причина да не можем да спазваме диета!"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо17 489
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете добре сач и добавете нарязаното на хапки пилешко. Объркайте за кратко и леко посолете.

Отгоре добавете лука и праза, нарязани на полумесеци. След тях прибавете кръгчета моркови, нарязаните гъби по желание. Овкусете зеленчуците с подправки и покрийте добре сача с 2 пласта алуминиево фолио.

Сложете във фурната и включете на 200 градуса. Оставете да се пече за около 40-45 минути.

След като пилешкото е сготвено, добавете нарязаните на едри парчета сварени картофи, полейте с малко мазнина и сметаната и пообъркайте. Добавете настърган кашкавал и върнете във фурната да се пече до апетитна коричка.подобни рецепти тук

5 6
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Деси Маринова
Получава се много вкусно.
0
0
Йордан
Йордан
13.11.2012 13:47
Стана много вкусно с леки изменения по рецептата :) Благодаря Ви
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв