Коледно печено пиле с цитруси

25/12/2017
"Само лаиците твърдят, че Коледа мирише на канела - най-вкусният коледен аромат е този на Коледно печено пиле с цитруси "
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо447
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • пиле - 1 цяло пиле (1.3 кг)
  • марината
  • портокалов сок - сок от 1/2 портокал
  • соев сос - 3 с. л.
  • мед - 1 ч. л.
  • сол
  • лимонов сок - 1 с. л.
  • черен пипер
  • олио
  • розмарин - листа пресен
  • масло - 1 с. л.
  • червен пипер - 1 к. л.
  • чесън - 2 скилидки
  • гарниране
  • ябълки - 1/2 бр.
  • лимони - 1/2 бр.
  • зелена салата
  • червено цвекло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измива се цялото пиле и оставяме в чиния. В купа смесваме сок от портокал, лимон, соев сос, мед, червен пипер, скилидки чесън, нарязани листа розмарин, сол на вкус, червен пипер, олио.

С четка се намазва пилето отвътре и отвън с марината и оставяме покрито с фолио за 1 нощ в хладилника. Ако бързате може да се приготви и след 2-3 часа.

Нарязва се резени лимон, портокал и ябълка, овалват се в марината и поставяме във овкусената вътрешност на пилето. В тавата, в която ще се пече, сипваме 1 к. ч. вода и марината.

Покрива се с фолио и печем на 200 градуса около 50 минути. Фолиото се сваля, намазва се отново с марината и парченца масло. Запичаме още 30 минути за апетитна коричка.

Сервираме печеното пиле със свежа салата, резени портокал, ябълка, лимон и сварено червено цвекло. Вкусно за Коледа. Добър апетит с чаша вино!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар