Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Коледни сладки с мед и течен шоколад

Коледни сладки с мед и течен шоколад

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Коледни сладки с мед и течен шоколад
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 3
25/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
10
"По Коледа стават чудеса и като нищо ще се окаже, че може да хапвате колкото си искате сладки, без да напълнявате"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мед - 1 ч.ч.
  • захар - 120 г
  • бакпулвер - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 200 г
  • лимони - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • За разточване
  • брашно - 200 г
  • За слепване
  • течен шоколад - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кората на лимона се настъргва на ситно. Смесват се яйцата, мекото масло, ванилията, бакпулверът, медът и захарта.

Към тях с помощта на миксер се добавят брашното и настърганият лимон. Когато сместа стане на трохи се домесва на ръка, така че да се получи еднородна смес, която да поеме цялото брашно.

Полученото тесто оставяме в хладилник за 30 минути. Върху добре набрашнен плот слагаме 1/3 от сместа и с точилка го разточваме на 3 мм дебелина.

С помощта на формички изрязваме желаните фигурки, като на половината от тях с малък ринг правим отворче в средата. Изрезките, които остават се, измесват с другата част от тестото и пак се разточва за изрязване на фигурки, и така с цялото количество.

Сладките се пекат в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до меден цвят в тава застлана с хартия за печене. Когато сладките са охладени добре следва да ги слепим.

Тези, които са с отворче, се наръсват с пудра захар - те ще бъдат горната част, а плътните основата. Основата на сладката се намазва с течен шоколад и върху нея се поставя сладка с отвор и поръсена с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Нормално ли е тестото да стане много лепкава!
07.12.2021 16:53