Най-вкусните коледни меденки

25/12/2017
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции50
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо450
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • мед - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сода - 1 с.л. равна
  • олио - 1 ч.ч.
  • брашно - 700 - 800 г
  • оцет - 1 ч.л.
  • канела - 1 с.л. равна
  • индийско орехче - 1 щипка
  • джинджифил - 1 /1 ч.л. настърган
  • лимонова кора - фина настъргана кора от лимон
  • за гарниране
  • плодов топинг
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Добавете содата, угасена в оцет, и останалите подправки. Размесете. Чукнете яйцата в купа, добавете олиото и меда и разбъркайте до еднородност.

Изсипете течните съставки към сухите, разбъркайте и омесете меко, незалепнещо тесто. Оставете тестото на хладно за около 20 минути.

Разточете тестото на кора около 2 см. и с помощта на формички изрежете курабиите.

Наредете курабийките в тава застлана с домакинска хартия и изпечете във фурна до 200 градуса за около 5-6 минути.

Готовите курабийки поръсете обилно с плодов топинг и кокосови стърготини. Много лесни и вкусни меденки!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар