Празнична салата със сепия

25/12/2017
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо139
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • сепия - 400 г
  • скариди - 200 г белени
  • царевица - 150 г (сладка, от консерва)
  • рулца от раци - 8 - 10 пръчици
  • маруля - няколко листа, от светлата сърцевина( или айсберг)
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зрънца
  • сол
  • черен пипер
  • майонеза - 150 г или на вкус
  • чеснов сос - 40 г (или чеснова майонеза, айоли)
  • портокал - парченца за украса
  • портокалов сок - 2 - 3 с.л.
  • балсамова редукция - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете сепията от ципата, която я обвива, и окото в основата на пипалата. Сварете я за 30 минути заедно с дафиновия лист и зърната черен пипер.

Ако е по-дебела, опитайте дали е крехка и ако трябва продължете още малко варенето. Отцедете добре и я подсушете. Нарежете на парченца.

2. Запечете за кратко скаридите от всяка страна и ако са по-големички накълцайте на парченца. Нарежете и марулята на ситно.

3. В купа смесете царевицата от консерва с магданоза, марулята, портокаловия сок и рулцата от раци, нарязани на едносантиметрови парчета.

4. Щом сепията и скаридите са добре охладени прибавете и тях и разбъркайте със майонезата и айолито, добавете си сол на вкус и малко черен пипер.

5. Сервирайте салатата красиво оформена от ринг и украсете с парченца портокал и балсамова редукция.

Поднесете охладена на празничната трапеза.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар