Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена Салата»Салата Коледна елха

Салата Коледна елха

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Салата Коледна елха
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
25/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"За празника, за лакомниците и за всички, в които коледният дух е жив - Салата Коледна елха"

Необходими Продукти

  • марули - 4 бр. сърцевина
  • чери домати - 5 - 6 бр.
  • горгонзола - 50 - 60 г (или друго синьо сирене)
  • чушки - 1/2 маринована (червена)
  • кедрови ядки - 2 - 3 с.л.
  • див лук - 5 стръкчета
  • балсамова редукция - 2 - 3 с.л.
  • За дресинг
  • зехтин - 70 мл
  • мед - 1 - 2 с.л.
  • ябълков оцет - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте сърцевината от маруля на листенца, измийте добре под течаща вода и отцедете хубаво.

Нарежете доматчетата на кръгчета и накълцайте дивия лук. Горгонзолата може да натрошите с пръсти или да нарежете на парченца.

В широка чиния, в която ще поднасяте салата, започнете да подреждате листенцата маруля започвайки от най-малките за връх на елхата, до най-големите за основа.

Подредете за украса на елхата доматите и сиренето, а накрая поръсете с кедрови ядки и див лук. За звезда сложете червената чушка на лентички или както ви е удобно.

Ръснете балсамова редукция за цветови контраст.

Дресинга пригответе като смесите продуктите за него и залеете салата преди сервиране!

Добър апетит и весели празници! !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: