Домашно телешко филе, приготвено в зелев сок

25/12/2017
Таня
отТаняМастър Шеф123412917193
"Не търсете повече перфектното мезе, то е тук, при нас и вече втора чиния от него дегустираме "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 773
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешко месо - 5 кг
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • зелева чорба - 3 - 4 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета, като отстраняваме всички ципи и мазнини.

В по-дълбок съд изсипваме зелевия сок и оставяме филетата да престоят така за три денонощия.

След като мине третия ден вадим и ги потапяме за 5-6 часа в чешмяна вода, като няколко пъти я сменяме.

В друг съд смесваме всички подправки, като преобладава най-много червеният пипер.

Хубаво овалваме телешкото от всичките му страни и го окачваме на проветриво място.

Имайте предвид, че телешкото месо съхне по-бързо от свинското и пилешкото.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар