Морковена торта със сметанов крем

26/12/2017
К.Георгиева
отК.ГеоргиеваНовак46121
"Толкова свежа, толкова ароматна - торта, в която ще се влюбите веднага "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо932
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • За блатовете
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 250 г
  • олио - 120 мл
  • портокалов сок - 100 мл прясно изцеден
  • портокалова кора - кората на един портокал
  • брашно - 300 г
  • канела - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 15 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • моркови - 300 г фино настъргани
  • орехи - 50 г нарязани
  • стафиди - 50 г, накиснати в ром или във вода, смесена с ромова есенция
  • За крема
  • течна сметана - 700 мл сладкарска
  • крема сирене - 3 пак от 125 г
  • пудра захар - 3/4 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр., есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват, докато се получи гъст и пухкав крем. Към тях постепенно се добавят олиото, портокаловият сок и кората.

След това се добавят брашното, смесено с бакпулвера, содата, солта и канела и всичко се разбърква добре.

Накрая до добавят морковите, а след тях орехите и стафидите. Орехите и стафидите се овалват предварително в брашното, за да не потънат в сместа.

Готовата смес се изсипва в тава с поставена хартия за печене. Пекат се 2 блата с диаметър 26 см в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 25 минути, или когато клечка, забита в блата, излезе суха.

Кремът се приготвя, като сметана се разбива на пухкав плътен крем с останалите продукти. 1/3 от крема се слага след първия блат. С другите 2/3 се маже на тънък пласт цялата торта и се шприцоват розички.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар