Селски бахур с кисело зеле

26/12/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф831478127
"И с обикновен бахур ще стане вкусно, но с домашен бахур вкусът е направо вълшебен "
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо313
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бахур - 600 г суров селски
  • кисело зеле - 1 глава
  • лук - 1 глава
  • олио - 50 мл
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • черен пипер - на вкус
  • сминдух - 7 - 8 бобени шушулки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и зелето на ситно. В тенджера, нагрейте олиото и запържете лука до омекване, добавете зелето и пържите за около 5 минути, премахнете от огъня и оставете да се поохлади.

В тава намазана с малко олио поставете измитите и подсушени парчета бахур, поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за 30 минути, извадете тавата и премахнете полуизпечения бахур.

В същата тази тава първо сипете запърженото зеле, поръсете с черен пипер на вкус и 1 равна с.л. червен пипер, разбъркайте добре.

В зелето заровете бахура и няколко шушулки сминдух, завийте със алуминиево фолио и върнете тавата във фурната, печете така за 60 минути.

След това премахнете фолиото и доизпичате за загар за около 20 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар