Празнично пиле Мечта

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
15/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"По празниците мечтите се сбъдват - кулинарните също"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. около 3 кг
  • гъби - 300 г пресни
  • арпаджик - 100 г
  • майонеза - 300 г
  • заквасена сметана - 200г
  • топено сирене - 200 г
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • бульон - 400 мл пилешки
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции, измийте и сварете в подсолена вода до полуготовност. Извадете месото от бульона, а него го запазете, оставете месото да се охлади.

В тава наредете пилешкото, като предварително сте го намазали с майонезата. Между месото разпределете почистения арпаджик и нарязаните гъби, предварително измити.

В купа смесете сметаната с нарязаното топено сирене, добавете зеленчуковата подправка и налейте 400 мл от пилешкия бульон, разбъркайте до разтопяване на сиренето.

Залейте ястието с него и поръсете с черен пипер на вкус. Завийте с алуминиево фолио тавата и я поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете до готовност на месото.

Десет минути преди да извадите тавата от фурната, премахнете фолиото и поръсете ястието с настъргания кашкавал.

Извадете тавата от фурната и поръсете с нарязан пресен магданоз.

Сервирайте задушеното пиле с печени, варени или пържени картофи, по желание.

Празничното пиле Мечта е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: