Накип с моцарела

26/12/2017
"Не може просто да го опитате, ще си сипете втора, че и трета порция и няма да спрете, докато не го изядете "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо170
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • масло - 150 г
  • моцарела - 200 г
  • брашно - 3 с.л.
  • сол
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необходими са картофи около килограм, обелени и нарязани на едро.

Сваряват се до готовност, излива се цялата вода и докато са горещи се намачкват, добавя се сол на вкус, индийско орехче, краве масло, около стотина грама, и три супени лъжици брашно с връх.

Сместа трябва да стане доста гъста. Когато се охлади леко се добавят разбитите жълтъци и се обърква хубаво.

Белтъците се разбиват на гъст сняг с щипка сол и се добавят към сместа, като пак се разбъркват добре, но не прекалено, за да остане пухкава сместа.

Получената смес се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка.

Подравнява се с лъжица и на няколко места се слагат бучици масло и тънко нарязани парченца моцарела. Пече се при 170-180 градуса до златист цвят.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар