Празнични бутерки с карамелизиран лук

26/12/2017
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАГотвач1739251
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо327
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутер тесто на стайна температура се нарязва на квадрати по около 12 х12 см.

В средата се дупчат с нож няколко пъти, за да не се надигат и плънката да остане върху тях.

Плънката се приготвя по-рано, за да се охлади добре преди да се постави в средата на квадратите. Тя се приготвя от ситно нарязания кромид и праз.

Задушава се лукът до зачервяване в маслото. Прибавя се балсамов оцет и се оставя за 3-4 минути за поизври.

Сваля се от огъня и се добавя медът, който се разбърква до хомогенност с лука. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.

От изстиналата плънка се слага по една лъжица в средата на квадратите, отгоре се добавя настъргано синьо сирене.

Отстрани на плънката намазвам квадратите с размит с олио жълтък. Пекат се на 200 градуса до зачервяване.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар