Сладкиш Бързо, лесно, вкусно

27/10/2012
desislavaот desislavaНовак
"ЛЕСНО може да ни изкушите с този ВКУСЕН сладкиш и ние БЪРЗО ще си хапнем от него - затова са го кръстили така "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 245
  • Преглеждания за месеца568
  • Преглеждания за седмицата158
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг3,9 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • яйца - 5 броя
  • брашно - 5 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сол - щипка
  • ванилия - 5 броя
  • За сиропа
  • компоти - 1 компот от праскови
  • желатин - 1 - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделят се белтъци и жълтъци в 2 купи. В първата бием белтъците със солта и половината захар до сгъстяване.

Жълтъците разбийте отделно с останалата захар и съединяваме жълтъците с белтъците.

Бъркайте с дървена лъжица и малко по малко прибавете пресятото брашно с бакпулвера до получаване на хомогенна смес.

Накрая прибавете ванилия и сипете в намазана с масло и брашно тава. Сложете сладкиша за 15-20 мин. на 110-120 градуса загряна фурна.

Готовия блат се напоява със сока, след като изстине добре, а прасковите се режат на тънко и се редят на слънце. Набъбналия желатин се разтваря в останалия сок (загрят) и сладкишът се залива с желатина. Оставя в хладилника да стегне.подобни рецепти тук

5 7
4 3
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Сттоян
Сттоян
24.03.2016 11:32
Комбинирах я с два вида плод и два вида сок от компотите,единият си е от праскови ,другия е от диви и питомни ягоди. Стана още по интересна като вкус
2
0
Daniela
Daniela
10.05.2013 17:51
При мен изпичането се получи на градусите и за времето, които са описани в рецептата.
2
0
Илияна Апостолова
Забравих да добавя за печенето. За това време и на тези градуси не стана почти нищо. Пекох някъде 40 мин на около 180 градуса. Следете си процеса.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв