Баница с тиква и стафиди за Бъдни вечер

26/12/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4881935361
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо316
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме тиквата от кора и я нарязваме на парчета. Настъргваме ги на едро ренде или в блендер. В дълбока тенджера сипваме растителната мазнина и на слаб котлон задушаваме тиквата с щипка сол.

След 10-15 минути засилваме температурата на огъня и при непрекъснато бъркане запържваме плънката, докато водата се изпари и остане на мазнина.

Захарта прибавяме към горещата плънка, за да се разтопи. Стафидите измиваме добре и ги накисваме в бренди за около 6 часа.

Орехите смиламе на едри зрънца, като ги прибавяме към канелата и отцедените стафиди. Смесваме сухите съставки с плънката от тиква.

Маслото разтопяваме на водна баня.

Приготвяме плитка тава, покрита с хартия за печене. Фурната е включена на 180 градуса.

Върху памучна кърпа разстиламе по една от корите, която намазваме с четчица разтопено масло.

Разпределяме върху нея равномерно от тиквената плънка и завиваме на руло. Подреждаме ги в тавата едно до друго и ги намазваме с разтопеното масло.

Печем в загрята фурна около 40 минути до приятен златист загар и хрупкава коричка. По желание можете да поръсите баницата с пудра захар.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар