Суджук и телешко с картофи в гювеч

26/12/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор617639052
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо370
  • Преглеждания за месеца184
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме месото от ципите и нарязваме на парчета. Домашния суджук нарязваме на 4 и на всяко едно парче правим разрези.

В съд задушаваме за около 30 минути в мазнина, като прибавяме и 1 чаена чаша вода. Прибавяме подправките - бахар, дафинов лист, черен пипер.

Обелваме лука и чесъна, като нарязваме лука на четвъртинки, а чесъна на половинки. Морковите режем на кръгчета, а картофите на по-едри кубчета.

Вземаме гювеча и поставяме месото, суджука, лука, чесъна, картофите и морковите.

Всичко заливаме с виното и мъничко вода. Поставяме гювеча във фурната, като предварително сме го захлупили.

Печем на 200 градуса за около 90 минути.

Ако искаме да се запече отгоре, премахваме капака и запичаме за около 5-10 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар