Варена грухана пшеница

26/12/2017
Таня
отТаняМастър Шеф114611715593
"Колкото хора питате, толкова рецепти за варена грухана пшеница ще получите, а това е най-точната "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 059
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливаме грухана пшеница с вода, която трябва да е 10 см, над нея.

Варим на умерен огън докато е готова. Тенджерата похлупваме плътно и покриваме с плътен чаршаф и оставяме така за 4-6 часа.

Към житото добавяме меда, ореховите ядки, които предварително сме минали на машинката, и настърганата лимонова кора.

Разбъркваме добре, оформяме с помощта на лъжицата и отгоре поръсваме с пудрата захар.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар