Коледна пита със сирене

27/12/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру167382148911
"Не я пазете само за Коледа, тази питка със сирене е вкусна по всяко време на годината "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 618
  • Преглеждания за месеца330
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топла вода се активира маята, като се разбърква със захарта и оставяме да втаса.

Замесва се средно меко тесто с останалите продукти, без сиренето и един жълтък, той е за намазване отгоре.

Тестото намазваме отгоре с олио и оставяме да втаса покрито с фолио, докато удвои обема си. Разделя се на две части, като първата се разделя на още три топки и всяка се разточва на правоъгълна кора.

От двете страни се нарязва на ленти по 1 см, в средата се натрошава сирене и лентите се сплитат. Полученото руло се оформя на венец в тава върху хартия за печене.

Останалото тесто се разточва отново на правоъгълник, намазваме с олио и поръсваме сирене. Навива се руло, което се нарязва на филии. Нареждат се по стените на тавата.

Оставя се още 20 минути на топло да бухне, намазва се с разбит жълтък и залепваме изрязани снежинки от тесто, замесено от 100 мл вода, брашно и малко сол. Печем в загрята фурна на 170 градуса около 40-45 минути.

Изважда се и намазваме с масло, покрива се с кърпа, после се поднася топла с шарена сол. Вкусно и празнично!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар