Месо по френски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Месо по френски1 / 2
12/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3-4
"Открийте петте разлики между месото по френски и месото с картофи по български"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • лук - 2 - 3 глави шалот
  • горчица - 2 с.л.
  • дафинов лист - 2 броя
  • мащерка - 1 клонка или 1 ч.л.
  • розмарин - 1 клонка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вино - 150 мл
  • магданоз - за поднасяне
  • картофи - към 700 г
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на хапки и го запържете в малко мазнина, като добавите и нарязани лук към края.

Обелете картофите, нарежете ги и ги сипете в подмазнена тава. Отгоре сипете месото и го овкусете със сол, черен и червен пипер, дафиновите листа, стръкчето мащерка и розмарин.

Разбийте горчицата с виното и залейте всичко. ПОкрийте с фолиото и сложете месото по френски да се пече в загряна на 200 градуса фурна. Накрая може да запечете без фолио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
59
41
30
20
10
Дай твоята оценка: