Плодова пита с круши

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Плодова пита с круши1 / 2
12/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Често плодовите пити са толкова сочни и ефектни, че засенчват дори тортите"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя със стайна температура
  • захар - 240 г
  • масло - 240 г безсолно краве със стайна температура
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • прясно мляко - 7 с.л.
  • за карамела
  • захар - 200 г
  • вода - 150 мл
  • за плънката
  • круши - 2 - 3 големи, почистени
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата и захарта в дълбок съд на котлона. Направете рядък карамел, като бъркате непрекъснато. Форма за печене с махащи се страни се намаслява и вътре се излива карамелът.

Почистените круши нарежете на дебели парчета. Подредете ги плътно и красиво върху карамела.

Отделно разбийте мекото масло със захарта на гладък крем. В друга купа разбийте яйцата и постепенно ги прибавете към маслото, докато се хомогенизира.

Накрая разбъркайте с прясното мляко. Получената пухкава смес сипете върху крушите, като заравните добре.

Изпечете плодовата пита с круши в загрята на 180 градуса фурна за около 1 час - до суха клечка.

С помощта на остър нож отлепете краищата на плодовата пита от стените на формата. Махнете ринга и обърнете питата върху решетка. Оставете да изстине напълно и я разрежете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
510
42
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

бони
бони
Освен, че липсва брашно, на снимката плодовете са праскови!?
04.09.2014 15:46
1
Бимби Мимби
Бимби Мимби
Не мога да разбера целта на такива рецепти, ако съм аз, бих я споделила само ако съм я пробвала, а не защото съм я прочела някъде и я повтарям като папагал.
21.11.2013 23:13
1
Божанка
Божанка
Мисля,че в рецептата е забравено брашното.
30.10.2013 18:22
4
1
Покажи всички подкоментари
румяна
румяна
когато пишете рецепти проверявайте дали не сте пропуснали някой продукт защото има хора които се придържат стриктно към рецептата-както в случая с брашното
13.04.2013 17:14
1
1
Петя Р.
Петя Р.
Щом сладкиша е плодова ПИТА се слага задължително брашно.
И понеже тази рецепта съм я правила хиляди пъти ви съветвам, ако позволите- да карамелизирате захарта, след това добавете 125гр. масло в тавичката да се разтопи и то и наредете нарязаните круши. Разбийте яйца със захарта до похкавост( може да отделите белтъци от жълтъци), брибавете брашното с бакпулвераи го прибавете към яйцата на ръка. изсепете сместа върху вече изсуденият карамел. Изпечете до по-тъмнокафяво. А за сиропа: карамелизирайте захарта, прибавете водата+ няколко капки лимонов сок(пожелание) и останалото краве масло....Така се прави плодова Пита с карамел.
Надявам се да съм ви била полезна!
Поздрави!
22.03.2013 10:45
2
ki4one
ki4one
сложете брашно за да стане пл.пита иначе ще стане крем карамел с круши.Аз сложих брашно(2ч.ч.)и прясното мляко 1ч.ч,освен това щом слагаш бакпулвер,трябва да го смесиш с брашно иначе за какво ти е.
03.12.2012 19:57
1
Покажи всички подкоментари
Дени Симова
Дени Симова
ми той трябва да е кремообразен, но можеби е било нужно още малко да го опечеш
29.10.2012 12:25
Жужи
Жужи
По нищо не личи, че в плодовата пита с круши има брашно.Към теб кичоне - видимо или не, то трябва да се включи в списъка с необходими продукти и в обяснението за приготвяне.
29.10.2012 11:08
Цветомила
Цветомила
В този сладкиш има ли брашно,защото на мене не ми се получи? Стана като крем-карамел с круши!
28.10.2012 18:20
1
Кирил Димитров
Кирил Димитров
ами явно не виждаш добре,защото видимо е че има брашно.
16.10.2012 16:00
1
Деница
Деница
Ами видимо е без брашно рецептата!
16.10.2012 15:49
Плодова пита с круши
Плодова пита с круши
А къде е брашното???
14.10.2012 17:20