Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Месо със зеленчуци в тенджера

Месо със зеленчуци в тенджера

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Месо със зеленчуци в тенджера
Снимка: Марияна
1 / 2
27/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"И да знаете - зеленчуците са най-полезни и се усвояват най-добре, когато са комбинирани с месо"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.4 кг, по - мазно
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зелен пипер - 1 бр.
  • печурки - 3 бр.
  • вино - 1 ч.ч.
  • олио - 2/3 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чубрица - 2 щипка суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера на котлона слагаме олиото да се сгорещи добре. Нарязваме на хапки свинското месо. Измиваме го с вода.

Слагаме месото в горещото олио да се позапържи, като използваме по мазничко месо. Разбъркваме често. Почистваме печурките и пипера.

През това време нарязваме на парченца пипера и на парчета по дължина печурките.

Прибавяме и тях. Разбъркваме много добре. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.

Добавяме чубрицата и дафиновият лист за вкус и аромат. Като ги позапържим продуктите, добавяме виното и слагаме на тих огън със затворен капак да къкри.

Готвим докато остане на мазнина. Хапваме с чаша вино. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: