Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Малки пълнени меденки със сладко

Малки пълнени меденки със сладко

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Малки пълнени меденки със сладко
Снимка: Марияна
1 / 2
27/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Правим ги точно толкова големи, колкото да станат една вкусна хапка"

Необходими Продукти

  • канела - 2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.ч. бяла
  • кафява захар - 1/3 ч.ч. тръстикова
  • олио - 1 ч.ч.
  • мед - 7 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • брашно - колкото поеме
  • оцет - 2 капки
  • сладко от сливи - 1/2 бурканче
  • орехи - 1/2 ч.ч смлени (за поръсване по края)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа си слагаме яйцата и ги разбиваме. После прибавяме размекнат меда и захарта и разбиваме много добре. Шупваме содата с оцета.

Добавяме содата, олиото, канелата за аромат и цвят и объркваме. Постепенно слагаме от брашното - колкото поеме. Замесваме не много меко тесто.

Откъсваме си малки топчета от тестото, големи колкото малки орехчета. В тавата на фурната слагаме хартия за печене и подреждаме на разстояние едно от друго малките топчета, като леко притискаме основата им.

Печем ги в загрята на 170 градуса фурна до готовност. Внимаваме с печенето, за да не станат твърди. Трябва леко да покафенеят.

Всички малки половинки ги издълбаваме, като правим малко капаче с ножче и издълбавам малко. Трохите от издълбаните меденки ги смесваме със сладкото от сливи и разбъркваме.

С пълнежа пълним дупките. Слепваме две по две. Между меденките, които слепихме, с ръка притискаме малко смлени орехи. Орехите трябва да са ситно смлени. Да ви е сладко!

Малките пълнени меденки със сладко са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: