Празнично пълнено пиле с ориз и дреболии върху кисело зеле

28/12/2017
"И за делник, и за празник - най-вкусното пълнено пиле с ориз и дреболии върху кисело зеле "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 313
  • Преглеждания за месеца357
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пиле - около 2 кг
  • лук - 1 глава
  • гъби - 200 г
  • моркови - 2 бр.
  • пилешки дробчета - 300 г
  • кисело зеле - 1/2 /малка зелка/
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • джоджен
  • дафинов лист - 1 бр.
  • масло - 125 г
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива, подсушава и се натрива с леко разтопеното масло отвън и отвътре.

Натрива се със солта, черния пипер и червения пипер и се оставя настрани. В малко мазнина се задушават лукът и морковът, нарязани на ситно, и пилешкия дроб.

Добавя се оризът, разбърква се, докато стане прозрачен и се залива с 3 ч.ч. вода. Овкусява се с подправките и се оставя да къкри на слаб огън, докато оризът се свари.

През това време зелето се реже на ситно и се нарежда в тавата. Овкусяваме с червен и черен пипер и заливаме с 1 к.ч. олио.

Пълним пилето с плънката и поставяме върху зелето. Заливаме продуктите с 2 ч.ч. вода, добавяме 1 бр. дафинов лист и поставяме в предварително загрята фурна на 200 градуса.

След като заври намаляваме фурната на 180 градуса и печем ястието 2 часа. Сервираме, докато е още топло.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар