Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Празнично пълнено пиле с ориз и дреболии върху кисело зеле

Празнично пълнено пиле с ориз и дреболии върху кисело зеле

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Празнично пълнено пиле с ориз и дреболии върху кисело зеле
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 3
28/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"И за делник, и за празник - най-вкусното пълнено пиле с ориз и дреболии върху кисело зеле"

Необходими Продукти

  • пиле - около 2 кг
  • лук - 1 глава
  • гъби - 200 г
  • моркови - 2 бр.
  • пилешки дробчета - 300 г
  • кисело зеле - 1/2 /малка зелка/
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • джоджен
  • дафинов лист - 1 бр.
  • масло - 125 г
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива, подсушава и се натрива с леко разтопеното масло отвън и отвътре.

Натрива се със солта, черния пипер и червения пипер и се оставя настрани. В малко мазнина се задушават лукът и морковът, нарязани на ситно, и пилешкия дроб.

Добавя се оризът, разбърква се, докато стане прозрачен и се залива с 3 ч.ч. вода. Овкусява се с подправките и се оставя да къкри на слаб огън, докато оризът се свари.

През това време зелето се реже на ситно и се нарежда в тавата. Овкусяваме с червен и черен пипер и заливаме с 1 к.ч. олио.

Пълним пилето с плънката и поставяме върху зелето. Заливаме продуктите с 2 ч.ч. вода, добавяме 1 бр. дафинов лист и поставяме в предварително загрята фурна на 200 градуса.

След като заври намаляваме фурната на 180 градуса и печем пилето 2 часа. Сервираме, докато е още топло.

Празничното пълнено пиле с ориз и дреболии върху кисело зеле е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: