Домашен суджук от конско и свинско месо

30/12/2017
"Това мезе се реже тънко, за да ви стигнат 2-та литра вино "
Приготвяне200 мин.
Общо200 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 020
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • конско месо - 10 кг
  • свинско месо - 10 кг
  • кимион - 150 г млян
  • черен пипер - 80 г млян
  • червен пипер - 200 г
  • праз - 2 стръка
  • сол - 440 г
  • черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете конското месо от жилите, потопете го в голям съд с вода и оцет и оставете да престои 24 часа.

Когато вече е изкиснато, го извадете да се изцеди от водата и го нарежете на дълги тънки ленти.

Смилайте месото, като редувате равни количества свинско и конско месо.

Когато е готова каймата, я омесете добре с подправките и смления праз.

Оставете готовата кайма да престои 12 часа.

Нарежете на равни части червата и ги завръзвайте с коноп след напълването им.

Готовите суджуци наредете на дълъг прът до изсъхването им. Когато са почти сухи, може да ги намачкате с точилка.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар