Печени постни зелеви сарми

28/12/2017
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо570
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 средна зелка
  • ориз - 1 ч. ч.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • гъби - 4 - 5 бр.
  • домати - 3 с. л. от буркан
  • червен пипер - 1 с. л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • лют червен пипер - на вкус и по желание
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В горещото олио се поставят нарязаните на ситно лук, чесън и се запържват. Към тях се прибавя оризът и малко вода.

Задушава се леко и се прибавят нарязаните на ситно моркови, чушка и гъби. Прибавя се още малко вода, за да се задушат продуктите.

Последно се поставят доматите, червеният сладък и лют пипер, чубрицата, черният пипер и малко сол. Ще внимавате със солта, тъй като и киселото зеле може да е много солено. Сместа се разбърква и сваля от котлона.

Листата от зелката се разделят и се отрязват дебелите им жилки. Във всеки лист се поставя по малко от сместа и се завиват сармите. Нареждат се в намазана с олио тава, мажат се отгоре също с олио.

Налива се от зелевия сок 1 ч. ч. в тавичката. Ако той е много кисел или солен може да се разреди с малко вода.

Пекат се в предварително загрята фурна до готовност като от време на време се поливат със сока.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар