Запечен зрял фасул по родопски за Бъдни вечер

28/12/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4972005551
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо111
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният и измит фасул се поставя в съд и се залива със студена вода. След 10-12 часа се изплаква и поставя в пръстено гърне.

Към него се прибавят ситно нарязаните лук, чушка и моркови, растителната мазнина, лютата чушка и стритите ароматни подправки - джоджен и девесил.

Заливат се със студена вода, 3-4 пръста над зърната от фасул. Гърнето се поставя на слаб огън да къкри, като се похлупва с капак.

Следим за неговата гъстота и само ако е необходимо можем да прибавим по малко гореща вода. След като фасулът се развари, прибавяме доматеното пюре.

След 2 часа задушаване прехвърляме ястието в глинен или порцеланов съд за печене. Посоляваме на вкус, разпределяме го равномерно и поръсваме с червен пипер.

Печем в загрята на 200 градуса фурна, докато се изпари водата и се появи приятна запечена коричка.

Гарнираме го със салата от нарязано кисело зеле, към което добавяме праз лук на тънки шайби и подправяме с растителна мазнина и червен пипер.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар