Сварено жито със сини сливи за Бъдни вечер

28/12/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4971995531
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо200
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и накисваме пшеницата със студена вода. Оставяме я за едно денонощие. В 200 мл. накисваме и сушените сини сливи.

В литър вода поставяме нарязана на четири парченца ябълка и пръчицата канела.

Слагаме на котлона да заври. Прибавяме накиснатите и нарязаните на ситно сливи, заедно с водата им. Течността ври 10 минути, след което се охлажда напълно.

Отстраняваме от нея ябълката и канелата и поставяме накиснатата пшеница. Щом течността кипне, прибавяме щипка сол и намаляваме температурата на готвене.

След 10-15 минути добавяме лимоновата есенция. Накрая на варенето подслаждаме със захар, добавяме счукани на едро орехови ядки и канелата.

Сервираме в индивидуални купички, поръсени с канела, аранжирани с цели орехови ядки и парченце слива.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар