Напукани бели топки с нишесте

28/12/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф711446994
"Колкото по-напукани, толкова по-вкусни, нали знаете?"
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо988
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете белтъците, захарта, нарязаното меко масло, ваниловата захар и бакпулвера, разбъркайте до хомогенна смес.

На етапи към тях добавете нишестето, замесете меко тесто, като добавите 2-3 с.л. нишесте за доомесване (не повече).

От тестото оформете топчета колкото орех и ги подредете в постлана с хартия за печене тава.

Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна за 10 -12 минути, като внимавате да си останат бели.

Оставете да се охладят в тавата и преместете в чиния за сервиране или кутия за съхранение с капак.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар