Бонбони от стар фасул за Бъдни вечер

28/12/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaГотвач387159403
"Едно по-различно предложение за Бъдни вечер, което чудесно се вписва в поста "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо344
  • Преглеждания за месеца151
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме боба от вечерта. Сваряваме го до готовност. Към края на варенето прибавяме и моркова. Отцеждаме свареният фасул и морков, като ги поставяме в гевгир.

Ядките също сме накиснали от вечерта. Измиваме ги, добавяме им малко сол и ги запичаме за кратко във фурната.

В тиган сипваме лъжица растителна мазнина и прибавяме бучката масло. Задушаваме ситно нарязания лук, червена чушка и червения пипер. Посоляваме и ги оставяме да омекнат напълно.

Прехвърляме фасула в блендер. Към него добавяме моркова, нарязан на парченца, сол на вкус, стритият джоджан и задушените в масло зеленчуци.

Покриваме купата със стреч фолио и оставяме в хладилник за 2-3 часа, за да стегне сместа.

Отново в блендера смиламе охладените запечени ядки.

От сместа с навлажнени ръце оформяме топчета, с големината на орех. Овалваме ги в смлените ядки.

Подреждаме в чиния и гарнираме с подходяща салата или туршия. Сервирани на трапезата на Бъдни вечер, най-голямо внимание им обръщат малчуганите.

Рецептата е адаптирана от Ани Шакарянподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар