Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Бонбони от стар фасул за Бъдни вечер

Бонбони от стар фасул за Бъдни вечер

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Бонбони от стар фасул за Бъдни вечер
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 5
28/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Едно по-различно предложение за Бъдни вечер, което чудесно се вписва в поста"

Необходими Продукти

  • фасул - 300 г стар
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • мазнина - 1 с.л. растителна
  • масло - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • джоджен - 1 - 2 с.л., стрит
  • орехи - 50 г
  • лешници - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме боба от вечерта. Сваряваме го до готовност. Към края на варенето прибавяме и моркова. Отцеждаме сварения фасул и морков, като ги поставяме в гевгир.

Ядките също сме накиснали от вечерта. Измиваме ги, добавяме им малко сол и ги запичаме за кратко във фурната.

В тиган сипваме лъжица растителна мазнина и прибавяме бучката масло. Задушаваме ситно нарязания лук, червена чушка и червения пипер. Посоляваме и ги оставяме да омекнат напълно.

Прехвърляме фасула в блендер. Към него добавяме моркова, нарязан на парченца, сол на вкус, стритият джоджан и задушените в масло зеленчуци.

Покриваме купата със стреч фолио и оставяме в хладилник за 2-3 часа, за да стегне сместа.

Отново в блендера смиламе охладените запечени ядки.

От сместа с навлажнени ръце оформяме топчета, с големината на орех. Овалваме ги в смлените ядки.

Подреждаме в чиния и гарнираме разядката с подходяща салата или туршия. Сервирани на трапезата на Бъдни вечер, най-голямо внимание им обръщат малчуганите.

Рецептата е адаптирана от Ани Шакарян.

Бонбоните от стар фасул за Бъдни вечер са страхотни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: