Печени чушки с бобена плънка за Бъдни вечер

28/12/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4881945411
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо180
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме фасула от вечерта в студена вода и лъжичка сода. Сваряваме го до готовност.

В касерола загряваме растителната мазнина и задушаваме нарязания на ситно червен лук. Към него прибавяме джоджена, червения и лютия пипер.

В друг тиган загряваме масло и в него задушаваме праза. Добавяме сол на вкус и лъжица доматено пюре.

То ще балансира сладкия привкус на чушките, моркова и праза. Изсипваме задушения праз в касеролата при лука и прибавяме към тях отцедения фасул.

Разбъркваме плънката и овкусяваме, ако е необходимо. Пълним чушките, като накрая поставяме тънко нарязана шайба от картоф, за да не излезе част от пълнежа.

Подреждаме пиперките в намазнена тава, добавяме малко зеленчуков бульон и печем в загрята на 180 градуса за около 40-45 минути.

Съвет: Аз използвах пресни червени пиперки. Предпочитам ги пред тези в супермаркетите, които са сушени на високи градуси, за кратко време и нямат нищо общо със селските сушени домашни чушки.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар