Новогодишно плато с пилешки пържоли

29/12/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру192683866414
"Сега последно - на Нова година яде ли се пилешко или не? "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 162
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се срязват на две части през средата. Заливат се обилно с лимонов сок, соев сос и поръсваме с черен пипер, риган, мащерка и малко сол.

Накрая се поливат с олио и се нареждат една върху друга в купа. Завиваме с домакинско фолио и оставяме в хладилника за следващия ден.

Загрява се скара на най-висока степен, намазва се с мазнина, най-добре с парче сланина. Нареждат се пилешките пържоли на разтояние и не се пипат най-малко 3-4 минути, зависи от силата на скарата.

Когато се зачерви от едната страна, се обръща и печем още 5-6 минути. В купа нарязваме ленти зеле, настъргват се моркови и обелена черна ряпа. Овкусяваме със сол, оцет и олио.

На дъното на голяма чиния сипваме салата, върху нея нареждаме топли пилешки пържоли. От червеното цвекло се изрязват звездички и с тях обикаляме по ръба на чинията.

Поднасяме празничното плато с листа пресен магданоз. В компанията на домашни хлебчета е страхотно.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар