Празнично предястие с пълнени малки чушлета

29/12/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф6644682861
"Суперидея за разядка на празничната ви трапеза, която горещо ви съветваме да откраднете "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 164
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Срежете капачетата на чушлетата и ги почистете от семки и власинки. Измийте и подсушете.

2. Накълцайте лука и го запържете до леко златист загар в сгорещените масло и зехтин. Добавете бекона, нарязан на парченца. Имайте предвид, че и той ще пусне мазнинка. Сипете виното и гответе докато се изпари.

3. Сложете наведнъж брашното, за да се запържи за кратко и когато ви замирише приятно налейте млякото - студено, на два пъти. Бъркайте до сгъстяване на бешамела и получаване на смес подобна като за крокети- трябва да се отделя леко от дъното и стените на съда.

4. Охладете за кратко и напълнете чушлетата, затваряйки ги с капачетата им. Ще ви остане смес.

5. Подредете в тавичка, ръснете малко зехтин и сол върху тях и изпечете до приятен загар във загрята на 190 градуса фурна.

6. Може да сервирате топли или леко охладени, а отстрани да подредите топчета от останалата смес от плънката - тя се втвърдява и е лесна за оформяне.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар