Ароматна Новогодишна баклава

29/12/2017
ГЕРГАНА ЯНКОВА
отГЕРГАНА ЯНКОВАГотвач2462939522
"Лично ние си падаме по Новогодишните торти, но и парченце баклава няма да откажем"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 027
  • Преглеждания за месеца571
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо слагаме водата и захарта да се сварят за около 10-15 мин. Добавяме лимоновия сок, разбъркваме и прибавяме пръчката канела. Сваляме готовия сироп от котлона, премахваме канелата и добавяме ванилията.

Бисквитите се натрошават на ситно, а орехите се счукват на по-едри парченца. В дълбока купа се смесват орехите, бисквитите, галетата и се разбъркват добре.

Подходяща тава се намазва с малко от разтопеното масло и започват да се редят корите, както следва - 2 кори, плънка, масло и така докато корите свършват. Баклавата се реже на квадратчета. Ако имате останало масло залейте баклавата с него.

Тавата с баклавата се поставя в студена фурна, след което се включва на 160 градуса и се пече до получаване на приятен златист загар /около 1 час/.

Готовата баклава се оставя да се охлади за 15 мин. и се залива с вече студения сироп. Покрийте баклавата с алуминиево фолио и оставете да престои 1 денонощие.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар