Паста Болонезе с телешка кайма и сушени домати

29/12/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaГотвач415175459
"Толкова ароматно, толкова вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо523
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За соса нарязваме бекона на много ситни зарчета. Запържваме го в загрят тиган с 2-3 с.л. зехтин. Отделяме го в чиния с решетъчна лъжица. В блендер смиламе на ситно шалота, чесъна и моркова. Чушката режа на тънки ивици. Поставяме ги в мазнината и задушаваме до омекване.

Добавяме телешката кайма, която разбъркваме, за да я разделим на трохи. Подправяме със сол, черен пипер, риган и щипка индийско орехче. След като се запържи добре, връщаме бекона в тигана и деглазираме съда с червеното вино.

След като сосът се редуцира и алкохолът се изпари, прибавяме доматите нарязани на четвъртинки, доматеното пюре и сушените домати от зехтина, нарязани на ситно. Разбърквайте непрекъснато.

Намаляваме температурата на огъня и прибавяме малко телешки бульон (или кубче от него, разтворен в гореща вода). Захлупваме съда и оставяме сосът да къкри, докато се изпари течността му.

Сваряваме пастата според указанията в тенджера с кипяща подсолена вода.

Заливаме порцията паста с ароматния сос, поръсваме с настърган пармезан и листенца свеж босилек. Поднасяме топла с чаша изстудено вино.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар